Viikor

Motto: Förtroende är bra -  Kontroll är bättre 

Författare Jesper Persson

Official website

Pressfoton

Köp och leveransvillkorHär finns våra köpvillkor för privatperson


1. Allmänt
2. Priser och betalning Booklock
3. Fraktsätt och speditörer
4. Leveranser
5. Försening
6. Avbokning
7. Ångerrätt och retur
8. Återbetalning
9. Ej uthämtade paket
10. Reklamation
11. Tvist
12. Presentkort
13. Personuppgifter


1. Allmänt


www.forfattarskap.org säljer varor med leverans inom Sverige. Via våra nordiska e-butiker kan du få leverans till Finland via forfattarskap.org och Norge via forfattarskap.org.

Beställningar tas enbart emot via forfattarskap.org. För att du skall känna dig trygg i ditt köp är du alltid välkommen att kontakta forfattarskap.org om du har frågor om din beställning.

Efter att ha beställt från forfattarskap.org förbinder du dig att bevaka din inkorg då all kommunikation rörande din order sker via mail. Du kan alltid följa din beställning via länken i orderbekräftelsen.

forfattarskap.org förbehåller sig rätten att stryka en beställning om särskilda skäl föreligger. forfattarskap reserverar sig för slutförsäljning, förseningar, tekniska problem, framflyttning av utgivningsdatum och felaktig artikelinformation.


2. Priser och betalning


Priserna på våra varor anges i svenska kronor inklusive moms. Vi följer Skatteverkets tabell för momssatser.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Priset som var aktuellt vid ditt beställningstillfälle är det som gäller oavsett om priset går upp eller ned efteråt.

Adlibris samarbetar med Klarna för att kunna erbjuda dig som kund alternativa betalmetoder. Du väljer mellan fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning samt direktbetalning. Betalinstruktioner mailas ut av Klarna i samband med att din beställning skickas från vårt lager. Fakturor har en förfallotid på 14 dagar. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du under steg 3 i vår kassa samt hos Klarna.se

Booklock.se följer samma regler som ovan, med undantag att 70% gällande betalning på berörd bok, ska vara betald samt vara Booklock tillhanda. Vid ett sådant tillfälle inte kunden fullföljer reglerna, kan Booklock vänta att beställa böckerna innan betalning är Booklock tillhanda. Som kund har du har 30 dagar efter böckerna kommit, att slutföra fakturan med 30% enligt befintligt kontrakt
Frilans finans kommer sköta betalningarna där du som kund kommer få en faktura av Jesper Persson för tjänsterna. Alla fakturor har F-skatt.


3. Fraktsätt och speditörer


Kostnaden för respektive fraktsätt framgår i kassan. Hos Adlibris kan du välja mellan följande fraktsätt:

Prioriterad leverans
Mindre försändelser skickas som varubrev med Postnord eller Premo till din dörr eller brevlåda. Större försändelser skickas som paket till valt Postnord- eller Schenkerombud.

Standardleverans
Standardleverans är vårt kostnadsfria leveranssätt när du handlar för över 169 kr. Mindre försändelser skickas som varubrev med PostNord eller Premo och levereras vid din dörr eller brevlåda. Större försändelser skickas som paket till ditt närmaste Schenkerombud.

Hemleverans morgon med Premo
Få ditt paket (under 5 kg) direkt hem till brevlådan under natten med tidningsbudet. Om paketet är för stort för din brevlåda hängs det i en påse på dörren eller brevlådan. Leveransen kräver att ditt namn står på dörren eller att korrekt c/o är angivet.
Genom att fylla i ditt postnummer i kassan kan du se om vi kan erbjuda hemleverans till just ditt postnummer.

Hemleverans kväll med Best (18.00-22.00)
Få ditt paket levererat fram till dörren. Datum för leverans väljer du själv via en länk i det sms som du får av Best när de mottagit paketet från Adlibris. Leveransen kräver att ditt namn står på dörren eller att korrekt c/o är angivet. Om du inte är anträffbar när leveransen sker lämnas paketet vid dörren på mottagarens ansvar.
Genom att fylla i ditt postnummer i kassan kan du se om vi kan erbjuda hemleverans till just ditt postnummer.

Direktleverans digitala böcker Gäller endast nedladdningsbara böcker. De finns direkt efter köp tillgängliga i det digitala biblioteket under ditt konto.

* Till vissa delar av Norrland och till Gotland levererar PostNord och DB Schenker med en dags fördröjning, denna är inte inräknad i den beräknade leveranstid vi anger på hemsidan. Detta rör till exempel vissa orter med postnummer som börjar på 62, samt 89-98.

** Leverans sker i enlighet med de uppgifter som anges vid beställningstillfället. Du som kund har därför ett ansvar att ange korrekta uppgifter. Om leverans skett enligt avtal men det visar sig att uppgifterna inte är korrekta, är det utom Adlibris ansvar.


4. Leveranser


Den totala leveranstiden för beställningen presenteras endast i kassan, där även frakttiden är inräknad beroende på valt fraktsätt. Hur snart en vara kan skickas (frakttid ej inräknad) står angiven på respektive produktsida. Av miljöskäl och god service försöker Författaren Jesper Persson alltid att samleverera din beställning.

Dina digitala böcker levereras direkt och finns tillgängliga för nedladdning i Digitalt bibliotek, som du hittar under ditt Konto. Du har möjlighet att ladda ned dessa så länge Adlibris har tillgång till filerna från leverantören. Vi rekommenderar att alltid ladda ned en backup av alla digitala böcker, eftersom de kan utgå ur sortimentet eller av annan anledning försvinna från hemsidan. Utländska DRM-skyddade e-böcker är giltiga i 2 år, och kan under den tiden laddas ned som mest 5 gånger.


5. Försening


Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt, men ibland kan förseningar uppstå. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. Vi reserverar oss rätten att avboka din beställning om det uppstår problematik med leveranser till oss eller problem med betalningen.

Vid oförutsedda händelser som ligger utanför vår kontroll, Force Majeure, (såsom krig, naturkatastrof, strejk, brand eller utebliven leverans från vår underleverantör) ansvarar Författare Jesper Persson www.forfattarskap.org inte för förseningarna.


6. Avbokning


Varor som finns att beställa är varor som finns i lager hos Författaren Jesper Persson eller vår leverantör. Vi garanterar dock aldrig leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för slutförsäljning. Tar en vara slut hos författaren eller de leverantörer vi samarbetar med avbokas den från din beställning och levereras inte vid en senare tidpunkt. Vid avbokning skickas den informationen till dig via mail.


7. Ångerrätt och retur


Som kund har du alltid 28 dagars ångerrätt (räknat från att du mottagit varan) enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal.

Om du vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta inom 28 dagar från det att du mottagit beställningen och utan dröjsmål skicka tillbaka varan till oss.

Följande varor undantas från ångerrätten och kan inte returneras:

- Nedladdningsbara produkter; då de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas
- Kodkort/värdebevis
- Livsmedelsprodukter
- Öppnade och/eller använda hygien/kroppsnära produkter (exempelvis in-ear hörlurar) och kosmetika återtas inte på grund utav hälso- och hygienskäl
- Ångerrätten gäller inte defekta eller felaktiga varor då detta istället är en reklamation.

Returnerar du en oanvänd vara med eventuellt tillhörande etiketter och förpackning inom 28 dagar återbetalas hela beloppet. Om varans kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kan avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning komma att göras.

Du betalar själv för returen tillbaka. Du kan välja att enkelt skriva ut en retursedel via din orderbekräftelse till ett fast pris om 59 kronor eller returnera genom att betala direkt på ombudet enligt gällande portotabell hos det fraktbolag du väljer. Klicka på "Ändra i din beställning" och följ instruktionerna. Observera att retursedeln endast gäller för den aktuella beställningen.

Lägg varan i dess originalförpackning (om den hade någon). Det är viktigt att du förpackar varan med ett yttre emballage så att originalförpackningen är skyddad, klistra aldrig returetiketten direkt på originalförpackningen. Bifoga en kopia på orderbekräftelsen eller liknande där ordernummer och kunduppgifter framgår. Saknas den informationen i paketet kan vi inte se att returen kommer från dig. Spara alltid kvitto och sändningsnummer som styrker returen tills dess att returen är mottagen av Författaren Jesper Persson

enligt ovan adress.


Returadress:

Författare Jesper Persson

Sverige

Frejgatan 13

114 79 Stockholm


För att byta din vara mot en annan returnerar du enligt våra returvillkor och beställer sedan den vara du vill ha istället.


8. Återbetalning


Är beställningen redan betald kontaktar Klarna dig för återbetalning av återstående belopp. Återbetalning sker utan dröjsmål (normalt inom några dagar) från att Adlibris erhållit varan i retur.


Är fakturan inte betald rekommenderar vi att du rapporterar en retur till Klarna för att undvika eventuell påminnelseavgift under tiden det tar för oss att motta och hantera din retur. Det gör du enkelt på klarna.se eller via Klarnas app.

När vi har registrerat returen justeras beloppet och Klarna skickar dig en uppdaterad faktura via mail. Returkostnaden om 59 kronor kvarstår på din betalning eller faktura efter mottagen retur. Om du betalt för frakten från www.forfattarskap.org så kvarstår även denna när du nyttjar din ångerrätt.


9. Ej uthämtade paket


För ej uthämtade brev eller paket debiterar vi dig för våra kostnader för frakt, returfrakt, administration och hantering, för närvarande 149 kr. Ej utlösta paket omfattas inte av ångerrätten.


10. Reklamation


När du som kund hämtar ut eller tar emot din beställning ska du omgående kontrollera att emballaget är helt och att innehållet är helt och fungerande. Reklamationsrätten omfattar endast ursprungliga fel och inte t.ex fel orsakade av normalt slitage. Reklamation sker via mail till info@forfattarskap.org. Bifoga alltid bilder, information om när felet upptäcktes samt utförlig beskrivning av felet. www.forfattarskap.org förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Reklamation till forfattarskap.org ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom tre år.

www.forfattarskap.org
Tolv månaders garanti gäller på författarens böcker. Är din bok defekt kontaktar du www.forfattarskap.org via mail. Du får då en retursedel för att kostnadsfritt kunna skicka in boken till vår tekniska support för utredning. Om din bok omfattas av garantin skickas en ny bok till dig.


11. Tvist


Tvister ska i första hand lösas i samförstånd med vår www.forfattarskap.org Om tvisten kvarstår tillämpar www.forfattarskap.org alternativ tvistlösning. Det innebär att om du som konsument har ett krav som www.forfattarskap.org avslår har du möjlighet att få ärendet prövat av Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. www.forfattarskap.org förbinder sig då att följa ARN's utslag.

Allmänna reklamationsnämnden, Box 174 101 23 Stockholm. ARN:s webbplats

Du kan läsa mer om alternativ tvistlösning för konsument på EU-kommissionens webbplats


12. Presentkort


Via www.forfattarskap.org säljs både tryckta och digitala presentkort i olika valörer. Presentkort som är köpta på adlibris.com är giltiga enbart på adlibris.com och inte i de fysiska butikerna (www.forfattarskap.org). På samma sätt är presentkort som är köpta i fysisk butik enbart giltiga i fysisk butik och inte via www.forfattarskap.org. När ett presentkort passerat giltighetsdatumet är det förbrukat och kan inte förnyas. Presentkort gäller ej som betalmedel för köp av nya presentkort. Betalning sker med kort/direktbetalning.


13. Personuppgifter

Det är viktigt för Författare Jesper Persson att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss. Här kan du läsa om hur vi hanterar och skyddar personuppgifter

Om du beställt åt en annan mottagare utan dennes vetskap kan vi komma att lämna ut ditt förnamn och efternamn för att mottagaren ska känna sig trygg i att hämta ut beställningen.

För frågor kring innebörden av ovanstående eller tillvägagångssätt vid reklamationer, transportskador eller annat, kontakta oss här.Email: info@forfattarskap.org  mail@demolink.org


Författare
Jesper Persson


Följ Författaren Jesper Persson

Copyright © Alla rättigheter förbehållna Författaren Jesper Persson

Författare Jesper Persson använder cookies på sin sida. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Ta reda på mer
Acceptera